Vidosol

Waar staan we

 • 2021

  Samenwerkings-
  overeenkomst
  DDE - Vidosol

 • Jouw aanmelding!

  Q2 2022

  12 huishoudens
  Conradlaan

  12 huishoudens
  Crommelinlaan

  12 huishoudens
  Laan v/d Gaag

  12 huishoudens
  Bekkerslaan

  1000 leden

 • 2023

-Nieuws-

Delen duurzame energie sluit samenwerkingsovereenkomst met Vidosol

Energiecooperatie DDE Vidosol levert goedkope en duurzame zonnestroom voor huurders

Duurzame energie heeft de toekomst! Wij vinden dat alle huurders van door de zon opgewekte energie moeten kunnen profiteren. Door de samenwerking met Duurzaam Delen Energie (DDE) en de energiecoöperatie ‘DDE Vidosol’ voegen we een volgende etappe toe aan onze reis naar een duurzamere wereld. Het resultaat van deze samenwerking is dat we de komende periode op 4 daken van hoogbouwcomplexen zonnepanelen laten leggen door DDE Vidosol. Dit betekent dat 48 huurders straks voor hun eigen gebruik in de woning kunnen profiteren van duurzaam opgewekte stroom die ook nog eens heel voordelig is.

Na intensieve onderhandelingen hebben we op 19 augustus 2021 een samenwerkingsovereenkomst getekend met Duurzaam Delen Energie (DDE) en energiecoöperatie DDE Vidosol. Via deze overeenkomst is vooral vastgelegd hoe de samenwerking is geregeld en wie waarvoor verantwoordelijk is.

Het doel van DDE Vidosol is om duurzame stroom te leveren aan huurders van hoogbouwwoningen tegen een laag tarief. Vidomes stelt hiervoor daken van hoogbouwcomplexen beschikbaar. Huurders hoeven zelf niets te investeren omdat de energiecoöperatie eigenaar is en blijft van de zonnepanelen en DDE Vidosol alles regelt wat nodig is voor de huurders. “Dit is een win-win situatie voor onze hoogbouwhuurders en ons klimaat”, vertellen programmamanager duurzaamheid Naomi Wierts en projectleider bijzonder vastgoed Peter van Zundert “Voor de aanleg van de eerste zonnepaneleninstallaties zijn 4 daken van hoogbouwcomplexen in Delft en Rijswijk gekozen. DDE Vidosol verwacht in het voorjaar van 2022 de eerste installaties op te leveren. Als de zonnepanelen op de 4 aangewezen daken gelegd zijn, evalueren we de samenwerking met de energiecoöperatie. En als het een succes is, onderzoeken we op welke andere hoogbouwdaken we nog meer zonnepanelen kunnen leggen. Want onze ambitie is om zoveel mogelijk zonnepanelen op ons woningbezit te leggen.“

“In totaal kunnen straks 48 huurders profiteren van de duurzaam opgewekte stroom. Men krijgt dan een energiecontract voor elektriciteit bij Greenchoice tegen een zeer voordelig tarief”, vertellen Naomi en Peter enthousiast. “De deelnemende huurders betalen ca 20 cent per verbruikte kWh. Dat is met de huidige prijzen al gauw een verschil van meer dan 10 cent per kWh. Bij een gemiddeld energieverbruik van 2.600 kWh levert dit een maandelijks voordeel op van ongeveer € 20,-.”

Met subsidie worden op 4 woongebouwen zonnestroominstallaties gerealiseerd

De nieuwe energiecoöperatie heeft, via de regeling ‘coöperatieve energieopwekking’, subsidie gekregen voor het opwekken van duurzame energie via zonnestroominstallaties op 4 Vidomes woongebouwen. Voor een periode van 15 jaar ontvangt DDE Vidosol een basisvergoeding per opgewekte kWh. “Dit is belangrijk voor de energiecoöperatie”, zegt Peter van Zundert. “Mede hierdoor zijn de leden gedurende lange periode verzekerd van een scherp stroomtarief voor hun groene stroom. En de provincie Zuid- Holland heeft toegezegd garant te staan voor de lening die DDE Vidosol heeft afgesloten voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen.”

-Bestuur-

jaap

Jaap Willem Eijkenduijn

Penningmeester

In deze onzekerere tijden moet het tegengaan van energiearmoede een prioriteit zijn. Lage en zoveel mogelijk vaste energie tarieven helpen mensen met een kleine beurs.

vincent

Vincent van der Kraan

Algemeen bestuurslid

Met onze energiecoorporaties er voor zorgen dat iedereen kan deelnemen aan de energietransitie, duurzame betaalbare stroom voor iedereen.

henk

Henk Gravesteijn

Voorzitter

Ook mensen met de smallere portemonnee kunnen laten profiteren van lagere energielasten op zodanige wijze dat ook het milieu er mee geholpen is!

  Meld je aan en word lid!

  Aanhef: MevrouwMijnheer